Knack Focus nr. 04 | 23 januari 2019

Web weergave

Cinema in regenboogkleuren: vier tips voor het Pinx-festival

Game of Thrones-actrices met een kinderwens, Vanessa Paradis als gaypornoproducente of een profvoetballer die over roze wolkjes dribbelt? Vijf dagen lang kleurt het Pinx-festival buiten de lijnen, in alle tinten van de regenboog. Vier lgbtq-films om er te zien.

ENTERTAINMENT

In samenzweringsreeks 'Black Earth Rising' is geen plaats voor paternalisme

De Rwandese genocide van 1994. Een adoptie. Het Internationaal Strafhof in Den Haag. Een moordpartij. Rond die elementen bouwde Hugo Blick voor BBC de compromisloze politieke thrillerreeks Black Earth Rising, die deze week door Netflix voor de wereld ontsloten wordt. Een ongemakkelijk zittende aanrader.

TELEVISIE

We keken naar 'Tidying Up With Marie Kondo', en dit gooiden we weg

Na vier wereldwijde bestsellers over de edele kunst van het opruimen is de Japanse pocketgoeroe Marie Kondo nu ook een televisiester, al heeft ze met haar Netflix-serie Tidying Up with Marie Kondo een paar vijanden gemaakt die je 's nachts beter niet tegenkomt in een donkere steeg: boekenwurmen.

TELEVISIE

'Balthazar is gegroeid, terwijl we er geen reet voor gedaan hebben'

Na jaren van overspel met wederzijdse toestemming keren Jinte 'J. Bernardt' Deprez en Maarten 'Warhaus' Devoldere terug naar het nest van Balthazar. Brengen ze mee: een bont Afrikaans verenkleed, veel goesting en een duidelijke intentie. 'Van nu af gaan we minder scheten laten.'

MUZIEK